Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves

A tárkonyos csirkeragu leves egy hagyományos magyar fogás, amely tökéletes választás lehet egy hűvösebb napon, vagy amikor valami igazán finom és laktató ételre vágyunk. Ez a leves tele van friss zöldségekkel, puha csirkével és a tárkony különleges ízével, amely megkülönbözteti más levesektől.

2024-06-29 09:38
 0

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell vagy csirkecomb, kockára vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 2 közepes fehérrépa, karikára vágva
  • 1 kisebb zellergumó, kockára vágva
  • 2 közepes burgonya, kockára vágva
  • 1 csokor friss tárkony (vagy 1 evőkanál szárított tárkony)
  • 1 liter csirkealaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé (opcionális, frissességhez)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Minden zöldséget alaposan mossunk meg, majd vágjunk fel a recept szerint.

  2. Pirítás: Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk további egy percig.

  3. Csirke hozzáadása: Tegyük a kockára vágott csirkét a lábasba, és pirítsuk addig, amíg minden oldala meg nem fehéredik.

  4. Zöldségek hozzáadása: Adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, zellert és burgonyát. Keverjük össze, és pirítsuk még néhány percig.

  5. Fűszerezés: Szórjuk meg az egészet a tárkonnyal, majd öntsük fel a csirkealaplével. Keverjük össze alaposan, majd forraljuk fel.

  6. Főzés: Miután felforrt, vegyük vissza a lángot, és főzzük a levest fedő alatt körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a zöldségek és a csirke teljesen megpuhulnak.

  7. Tejszín hozzáadása: Amikor a zöldségek és a csirke már megpuhultak, adjuk hozzá a főzőtejszínt. Keverjük össze, és melegítsük fel, de ne forraljuk.

  8. Ízesítés: Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés citromlevet is, hogy frissességet adjunk a levesnek.

  9. Tálalás: Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy egy szelet házi készítésű kaláccsal.

Tippek és Variációk:

  • Gazdagítás: Adhatunk hozzá gombát, zöldborsót vagy bármilyen kedvenc zöldségünket.
  • Vegetáriánus változat: Csirke helyett használhatunk tofut vagy csak zöldségeket.
  • Friss tárkony: Ha van rá lehetőségünk, mindenképp friss tárkonyt használjunk, mert az adja a leves igazi jellegzetességét.

A tárkonyos csirkeragu leves nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Kiváló választás lehet egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, és biztosan elnyeri majd az egész család tetszését. Jó étvágyat!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow