Frittata: Az Olasz omlett

Frittata: Az Olasz omlett

A frittata az olasz konyha egyik csodás remeke, amely az egyszerű alapanyagokból is képes mennyei ételt varázsolni. Ez az omlettszerű étel tökéletes választás reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is. Könnyen elkészíthető, és kiválóan variálható, attól függően, hogy milyen hozzávalók állnak rendelkezésünkre.

2024-07-06 12:02
 0

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 db tojás
  • 1/2 csésze tej vagy tejszín
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 1 piros paprika, kockára vágva
  • 1 csésze reszelt sajt (például parmezán, cheddar, vagy mozzarella)
  • 2 csésze zöldség (például spenót, cukkini, gomba)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss zöldfűszerek (például petrezselyem, bazsalikom) a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy, sütőálló serpenyőben (12 hüvelykes) melegítsünk olívaolajat közepes lángon.

  2. Zöldségek pirítása: Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és paprikát a serpenyőbe, és pirítsuk őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak. Ha más zöldségeket is használunk, ezeket is adjuk hozzá és pirítsuk néhány percig.

  3. Tojás keverék elkészítése: Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük hozzá a reszelt sajtot.

  4. Tojás hozzáadása a zöldségekhez: Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőben lévő zöldségekre. Óvatosan keverjük össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a hozzávalók. Főzzük közepes lángon, amíg a frittata alja elkezd megszilárdulni (kb. 5-7 perc).

  5. Sütés: Helyezzük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig, amíg a frittata teljesen átsül, és a teteje aranybarnára pirul.

  6. Tálalás: Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, és hagyjuk pár percig hűlni. Szórjuk meg friss zöldfűszerekkel, majd szeleteljük fel és tálaljuk melegen.

Tippek és Variációk:

  • Húsos változat: Adhatunk hozzá pirított szalonnát, kolbászt vagy sonkát a zöldségekkel együtt.
  • Zöldséges verzió: Próbáljuk ki különböző zöldségekkel, mint például brokkoli, kelbimbó vagy édesburgonya.
  • Sajtos különlegesség: Kísérletezzünk különféle sajtokkal, például feta, kék sajt vagy gouda.

A frittata valóban sokoldalú étel, amelyet könnyedén a saját ízlésünkre szabhatunk. Egyszerűsége és gyors elkészítése miatt bármikor remek választás. Próbáljuk ki ezt a receptet, és varázsoljunk egy kis olasz hangulatot az asztalra!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow