Quinoa saláta avokádóval és paradicsommal

Quinoa saláta avokádóval és paradicsommal

A quinoa saláta avokádóval és paradicsommal egy kiváló választás mindazok számára, akik egészséges, tápláló és ízletes ételeket keresnek. Ez a saláta nemcsak gazdag tápanyagokban, hanem könnyen elkészíthető is.

2024-06-30 18:33
 0

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze víz
  • 1 nagy avokádó
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítési útmutató:

  1. Quinoa elkészítése:

    • Öblítsük át a quinoát egy finom szűrőben folyó víz alatt, hogy eltávolítsuk a keserű ízét okozó saponint.
    • Tegyük a quinoát egy közepes méretű edénybe, adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel.
    • Ha felforrt, csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le az edényt, és főzzük kb. 15 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul és az összes vizet felszívja.
    • Vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5 percig, majd villával lazítsuk fel a szemeket.
  2. Zöldségek előkészítése:

    • Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel.
    • A paradicsomokat mossuk meg és kockázzuk fel.
    • A vöröshagymát aprítsuk finomra.
    • A petrezselymet mossuk meg, szárítsuk meg és aprítsuk fel.
  3. Saláta összeállítása:

    • Egy nagy tálban keverjük össze a főtt quinoát, az avokádót, a paradicsomot, a vöröshagymát és a petrezselymet.
    • Adjuk hozzá az olívaolajat és a citromlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    • Alaposan keverjük össze az egészet, hogy az ízek jól elvegyüljenek.
  4. Tálalás:

    • A salátát azonnal tálalhatjuk, vagy hűtőben tárolhatjuk, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
    • Friss zöldségekkel vagy grillezett húsokkal is kiválóan párosítható.

Tippek és Variációk:

  • Plusz zöldségek: Adjunk hozzá uborkát, paprikát vagy olajbogyót, hogy még gazdagabbá tegyük a salátát.
  • Fűszerek: Kísérletezzünk különböző fűszerekkel, mint például a koriander vagy a menta, hogy új ízeket fedezhessünk fel.
  • Fehérje: Dúsíthatjuk a salátát főtt csirkemellel, garnélával vagy feta sajttal, ha még táplálóbbá szeretnénk tenni.

A quinoa saláta avokádóval és paradicsommal tökéletes választás bármilyen étkezéshez. Egészséges, könnyű és tele van ízekkel, melyek garantáltan mindenkit elvarázsolnak. Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze a friss és tápláló saláta nyújtotta örömöket!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow