A tökéletes Brownie receptje
A brownie az egyik legkedveltebb sütemény, amelyet mindenki szeret. Ez a gazdag, csokoládés finomság tökéletes bármilyen alkalomra, legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról, vagy akár egy nyugodt estéről otthon.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé (minimum 70%-os kakaótartalmú)
- 200 g vaj
- 250 g cukor
- 3 nagy tojás
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Egy csipet só
- Opcionális: dió, mogyoró, csokoládédarabok, vagy karamell darabok
Elkészítés
-
Előmelegítés és előkészület: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Vajazzunk ki egy 20x20 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőformát, majd béleljük ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük a süteményt sütés után.
-
Csokoládé és vaj olvasztása: Törjük össze az étcsokoládét kisebb darabokra, majd tegyük egy hőálló tálba a vajjal együtt. Vízgőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk össze őket, amíg sima, fényes masszát nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
-
Tojás és cukor: Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat. Használjunk kézi habverőt vagy elektromos mixert, hogy a keverék könnyű és habos legyen. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot és keverjük el jól.
-
Száraz hozzávalók hozzáadása: Szitáljuk a lisztet, kakaóport és a sót a tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük össze, hogy a száraz hozzávalók teljesen belekeveredjenek a masszába, de ne keverjük túl.
-
Csokoládé és vaj hozzáadása: Öntsük az olvasztott csokoládés-vajas keveréket a tésztába, majd óvatosan keverjük össze, amíg egységes masszát nem kapunk.
-
Opcionális hozzávalók: Ha szeretnénk, most adjuk hozzá a diót, mogyorót, csokoládédarabokat, vagy karamellt. Keverjük el egyenletesen a masszában.
-
Sütés: Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egyenletesen simítsuk el. Süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a teteje fényes és repedezett lesz, de a belseje még kissé ragacsos. Tűpróbát végezhetünk: a beleszúrt fogpiszkálón lehet egy kevés nedves tészta, de ne legyen teljesen nyers.
-
Hűtés és tálalás: Hagyjuk a brownie-t teljesen kihűlni a formában, majd emeljük ki a sütőpapír segítségével. Vágjuk fel négyzetekre, és tálaljuk.
Tippek a tökéletes Brownie-hoz
- Minőségi csokoládé: A jó minőségű étcsokoládé használata alapvető a gazdag íz eléréséhez.
- Ne süssük túl: A brownie belsejének enyhén ragacsosnak kell maradnia, hogy a sütemény nedves és puha legyen.
- Kreatív variációk: Kísérletezhetünk különböző ízesítésekkel és hozzávalókkal, mint például narancshéj, fahéj, vagy különböző diófélék.
Ezzel a recepttel garantáltan elkészíthetjük a tökéletes brownie-t, amely mindenkit elvarázsol. Jó étvágyat!
Mi a reakciód?