A tökéletes Brownie receptje

A tökéletes Brownie receptje

A brownie az egyik legkedveltebb sütemény, amelyet mindenki szeret. Ez a gazdag, csokoládés finomság tökéletes bármilyen alkalomra, legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról, vagy akár egy nyugodt estéről otthon.

2024-06-30 10:15
 0

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé (minimum 70%-os kakaótartalmú)
  • 200 g vaj
  • 250 g cukor
  • 3 nagy tojás
  • 100 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Egy csipet só
  • Opcionális: dió, mogyoró, csokoládédarabok, vagy karamell darabok

Elkészítés

  1. Előmelegítés és előkészület: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Vajazzunk ki egy 20x20 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőformát, majd béleljük ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük a süteményt sütés után.

  2. Csokoládé és vaj olvasztása: Törjük össze az étcsokoládét kisebb darabokra, majd tegyük egy hőálló tálba a vajjal együtt. Vízgőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk össze őket, amíg sima, fényes masszát nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

  3. Tojás és cukor: Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat. Használjunk kézi habverőt vagy elektromos mixert, hogy a keverék könnyű és habos legyen. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot és keverjük el jól.

  4. Száraz hozzávalók hozzáadása: Szitáljuk a lisztet, kakaóport és a sót a tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük össze, hogy a száraz hozzávalók teljesen belekeveredjenek a masszába, de ne keverjük túl.

  5. Csokoládé és vaj hozzáadása: Öntsük az olvasztott csokoládés-vajas keveréket a tésztába, majd óvatosan keverjük össze, amíg egységes masszát nem kapunk.

  6. Opcionális hozzávalók: Ha szeretnénk, most adjuk hozzá a diót, mogyorót, csokoládédarabokat, vagy karamellt. Keverjük el egyenletesen a masszában.

  7. Sütés: Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egyenletesen simítsuk el. Süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a teteje fényes és repedezett lesz, de a belseje még kissé ragacsos. Tűpróbát végezhetünk: a beleszúrt fogpiszkálón lehet egy kevés nedves tészta, de ne legyen teljesen nyers.

  8. Hűtés és tálalás: Hagyjuk a brownie-t teljesen kihűlni a formában, majd emeljük ki a sütőpapír segítségével. Vágjuk fel négyzetekre, és tálaljuk.

Tippek a tökéletes Brownie-hoz

  • Minőségi csokoládé: A jó minőségű étcsokoládé használata alapvető a gazdag íz eléréséhez.
  • Ne süssük túl: A brownie belsejének enyhén ragacsosnak kell maradnia, hogy a sütemény nedves és puha legyen.
  • Kreatív variációk: Kísérletezhetünk különböző ízesítésekkel és hozzávalókkal, mint például narancshéj, fahéj, vagy különböző diófélék.

Ezzel a recepttel garantáltan elkészíthetjük a tökéletes brownie-t, amely mindenkit elvarázsol. Jó étvágyat!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow