Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

A magyar konyha gazdag és változatos ízvilága számos hagyományos ételt kínál, amelyek közül a Harcsapaprikás túrós csuszával az egyik legkedveltebb. Ez a fogás tökéletesen ötvözi a fűszeres paprikás harcsát a sós, krémes túrós csuszával, egy igazi ízorgia a magyar konyha szerelmeseinek. Íme a recept, hogy otthon is elkészíthesd ezt a csodálatos ételt!

2024-06-30 11:04
 0

Hozzávalók

Harcsapaprikáshoz:
  • 800 g harcsafilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • Só, bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez
Túrós csuszához:
  • 400 g csuszatészta (vagy szélesmetélt)
  • 200 g túró
  • 200 ml tejföl
  • 150 g szalonna
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

Harcsapaprikás
  1. Előkészítés: A harcsafilét vágd kockákra, sózd és borsozd meg, majd tedd félre pihenni.
  2. Alap készítése: Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítsd meg olajon, amíg üveges nem lesz.
  3. Paprika és paradicsom hozzáadása: Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, majd párold néhány percig.
  4. Fűszerezés: Szórd meg a pirospaprikával, keverd el, és öntsd fel a fehérborral. Hagyj mindent összefőni néhány percig.
  5. Harcsafilé hozzáadása: Tedd bele a harcsafilé kockákat, és főzd lassú tűzön, amíg a hal megpuhul.
  6. Tejfölös habarással készre főzés: A tejfölt keverd el a liszttel, majd adj egy kevés forró levet a paprikásból hozzá (hőkiegyenlítés), és öntsd vissza az ételbe. Főzd még pár percig, hogy besűrűsödjön.
Túrós csusza
  1. Tészta főzése: A csuszatésztát főzd meg sós vízben, majd szűrd le.
  2. Szalonna pirítása: A szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz. A kisült zsírt öntsd le.
  3. Összeállítás: A főtt tésztát keverd össze a túróval, tejföllel és a pirított szalonnával. Ízlés szerint sózd meg.
Tálalás

A túrós csuszát tálald a tányérokra, majd a tetejére kanalazz bőségesen a harcsapaprikásból. Egy kevés friss petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítheted a tetejét, hogy még mutatósabb legyen.

Tipp

  • Ha szeretnéd, a harcsapaprikáshoz adhatsz egy kevés csípős paprikát is, hogy pikánsabb legyen.
  • A túrós csuszához használhatsz juhtúrót is, ha gazdagabb ízvilágra vágysz.

A Harcsapaprikás túrós csuszával egy igazi magyar ínyencség, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy különleges vacsorához. Ezzel a recepttel garantáltan lenyűgözöd majd vendégeidet és családtagjaidat. Jó étvágyat!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow