Egyszerű és gyors receptek csirkemellből
A csirkemell az egyik legkedveltebb alapanyag a konyhában, hiszen könnyen elérhető, viszonylag olcsó, és számtalan módon elkészíthető. Ebben a cikkben néhány egyszerű és gyors receptet mutatunk be, amelyekkel változatos és ízletes ételeket készíthetünk csirkemellből.
Csirkemellcsíkok zöldségekkel
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 1 cukkini
- Só, bors, oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra.
- Hevítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a csirkemellcsíkokat, és süssük addig, amíg kifehérednek.
- Közben a paprikákat és a cukkinit vágjuk csíkokra, majd adjuk a csirkemellhez.
- Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval, majd keverjük össze.
- Fedjük le, és pároljuk alacsony hőfokon körülbelül 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Tálaljuk melegen, rizs vagy tészta köretével.
Citromos-fokhagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és héja
- Só, bors, friss petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük egy sütőtálba.
- Az olívaolajat keverjük össze a zúzott fokhagymával, citromlével és reszelt citromhéjjal.
- Kenjük be a csirkemelleket a citromos-fokhagymás keverékkel.
- Tegyük a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 25-30 percig, amíg a csirkemellek teljesen átsülnek.
- Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, salátával vagy párolt zöldségekkel.
Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 2 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma
- 200 g gomba
- 2 dl főzőtejszín
- Só, bors, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk kis kockákra.
- Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát.
- Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és süssük, amíg kifehérednek.
- Vágjuk szeletekre a gombát, majd adjuk a csirkemellhez, és pirítsuk együtt pár percig.
- Öntsük rá a tejszínt, és fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.
- Keverjük össze, és főzzük alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Tálaljuk tésztával vagy friss kenyérrel.
A csirkemell ideális alapanyag, ha gyors és egyszerű vacsorát szeretnénk készíteni. A fenti receptek könnyen variálhatók, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő verziót. Próbálja ki ezeket a recepteket, és élvezze a finom és egészséges ételeket!
Mi a reakciód?