Húsos táska

Húsos táska

A húsos táska egy finom olasz étel, amely tökéletes választás lehet egy családi ebédhez vagy vacsorához. A recept részletesen bemutatja, hogyan készítsük el ezt az ízletes fogást.

2024-07-11 19:51
 0

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg főtt marhahús
  • 10 dkg sertésvelő
  • 20 dkg paraj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • törött bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pecsenyelé

Elkészítés:

  1. Hús és velő elkészítése: A főtt húst ledaráljuk, a velőt megfőzzük és apróra összavágjuk. A főtt parajt áttörjük.
  2. Pirítás: Kevés vajban a finomra vágott hagymát félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a velőt és a parajt.
  3. Töltelék keverése: Hozzáadjuk az egész tojásokat és mérsékelt tűzön összepirítjuk, végül borssal ízesítjük.
  4. Tészta készítése: Közben gyúrt tésztát készítünk a lisztből, tojásból és sóból. A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és megtöltjük a töltelékkel. A tészta széleit összenyomjuk.
  5. Főzés: A táskákat bő vízben kifőzzük (alsó részt felfelé).
  6. Tálalás: Olvasztott vajban megforgatjuk, majd tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és szalamanderben vagy sütőben készre megpirítjuk. Külön pecsenyelét adunk hozzá.

Ez a recept a húsos táskát különböző húsokból is elkészíthetővé teszi, mint például sertés vagy borjú. Az olasz konyha gazdag ízvilágát és alapanyagait tükröző húsos táska egy ízletes és laktató fogás, amely biztosan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow