Húsos táska
A húsos táska egy finom olasz étel, amely tökéletes választás lehet egy családi ebédhez vagy vacsorához. A recept részletesen bemutatja, hogyan készítsük el ezt az ízletes fogást.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- só
- 15 dkg főtt marhahús
- 10 dkg sertésvelő
- 20 dkg paraj
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2 fej vöröshagyma
- törött bors
- 10 dkg reszelt sajt
- pecsenyelé
Elkészítés:
- Hús és velő elkészítése: A főtt húst ledaráljuk, a velőt megfőzzük és apróra összavágjuk. A főtt parajt áttörjük.
- Pirítás: Kevés vajban a finomra vágott hagymát félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a velőt és a parajt.
- Töltelék keverése: Hozzáadjuk az egész tojásokat és mérsékelt tűzön összepirítjuk, végül borssal ízesítjük.
- Tészta készítése: Közben gyúrt tésztát készítünk a lisztből, tojásból és sóból. A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és megtöltjük a töltelékkel. A tészta széleit összenyomjuk.
- Főzés: A táskákat bő vízben kifőzzük (alsó részt felfelé).
- Tálalás: Olvasztott vajban megforgatjuk, majd tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és szalamanderben vagy sütőben készre megpirítjuk. Külön pecsenyelét adunk hozzá.
Ez a recept a húsos táskát különböző húsokból is elkészíthetővé teszi, mint például sertés vagy borjú. Az olasz konyha gazdag ízvilágát és alapanyagait tükröző húsos táska egy ízletes és laktató fogás, amely biztosan elnyeri a család minden tagjának tetszését.
Mi a reakciód?