Leveles tészta receptek: Egyszerűtől a különlegesig

Leveles tészta receptek: Egyszerűtől a különlegesig

A leveles tészta az egyik legnépszerűbb alapanyag a konyhában, hiszen számtalan módon felhasználható, gyors és egyszerű megoldásokat kínálva az ízletes ételek elkészítéséhez. Ebben a cikkben öt különböző leveles tészta receptet mutatunk be, amelyekkel garantáltan sikert arathatsz családod és barátaid körében.

2024-07-19 22:05
 0

Sajtkrémes-sonkás leveles tészta tekercsek

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 200 g sajtkrém
  • 200 g sonka (szeletelt)
  • 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük a sajtkrémmel.
  2. A sonkaszeleteket egyenletesen elosztjuk a sajtkrémes tésztán.
  3. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Spenótos-fetás batyuk

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 300 g spenót
  • 200 g feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
  1. A spenótot megmossuk, felaprítjuk és serpenyőben a zúzott fokhagymával megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a fetát és jól összekeverjük.
  3. A leveles tésztát négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy kanál spenótos-fetás tölteléket helyezünk.
  4. A négyzetek sarkait összehajtjuk, hogy batyut formáljunk, és megkenjük felvert tojással.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Almás-fahéjas táska

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
  1. Az almákat meghámozzuk, kockákra vágjuk és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  2. A leveles tésztát négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy kanál almás tölteléket helyezünk.
  3. A négyzeteket félbehajtjuk, a széleket villával lenyomkodjuk és megkenjük felvert tojással.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Gombás-sajtos piték

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 300 g gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 tojás (a kenéshez)
  • Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A gombát és a hagymát apróra vágjuk, majd serpenyőben megpároljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól összekeverjük.
  3. A leveles tésztát négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy kanál gombás-sajtos tölteléket helyezünk.
  4. A négyzeteket félbehajtjuk, a széleket villával lenyomkodjuk és megkenjük felvert tojással.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nutellás croissant

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • Nutella
  • 1 tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát kitekerjük és háromszögekre vágjuk.
  2. Mindegyik háromszög szélesebb végére egy teáskanál Nutellát helyezünk.
  3. A háromszögeket a széles végétől kezdve feltekerjük, croissant formára hajlítjuk.
  4. Megkenjük felvert tojással.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek a receptek nem csak egyszerűek, de gyorsan elkészíthetőek is, így ideálisak akár egy rohanós hétköznap estére vagy egy hétvégi vendégváráshoz. Próbáld ki őket és varázsolj ínycsiklandó fogásokat az asztalra!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow