A Fekete-erdő torta receptje: A német klasszikus, amit mindenkinek ki kell próbálnia

A Fekete-erdő torta receptje: A német klasszikus, amit mindenkinek ki kell próbálnia

A Fekete-erdő torta, vagy eredeti nevén Schwarzwälder Kirschtorte, egy ínycsiklandó desszert, amely a Fekete-erdő régiójáról kapta a nevét. Ez a klasszikus német sütemény csokoládéval, tejszínhabbal és cseresznyével készül, és mindenkinek meg kell kóstolnia legalább egyszer. Most bemutatjuk a hagyományos Fekete-erdő torta receptjét, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.

2024-07-06 13:22
 0

Hozzávalók:

A piskótához:
  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 120 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 g vaj, megolvasztva
A töltelékhez:
  • 500 ml tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 50 ml cseresznyelikőr (opcionális)
A díszítéshez:
  • 100 g étcsokoládé reszelve vagy forgácsokban
  • Friss vagy koktélcseresznye

Elkészítés:

  1. Piskóta készítése:

    • Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
    • Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá, fokozatosan hozzáadva a cukrot.
    • A sárgájákat külön habosítsd fel, majd óvatosan keverd össze a fehérjehabbal.
    • Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd fokozatosan keverd bele a tojásos keverékbe.
    • Add hozzá az olvasztott vajat, és óvatosan keverd el.
    • Öntsd a masszát egy kivajazott, lisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
    • Hagyd a piskótát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd három egyenlő részre.
  2. Töltelék elkészítése:

    • A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval verd kemény habbá.
    • A meggybefőttet szűrd le, a levét tedd félre. A meggy felét pépesítsd.
  3. Torta összeállítása:

    • Az alsó piskótalapot helyezd egy tortatálra, locsold meg a meggylével vagy a cseresznyelikőrrel.
    • Kend meg a pépesített meggyel, majd rétegezd rá a tejszínhabot.
    • Helyezd rá a második piskótalapot, ismét locsold meg, majd kend meg a maradék meggyel és tejszínhabbal.
    • Végül helyezd rá a harmadik piskótalapot, locsold meg, és borítsd be az egész tortát a maradék tejszínhabbal.
  4. Díszítés:

    • Az oldalát és a tetejét szórd meg reszelt csokoládéval vagy csokoládéforgácsokkal.
    • Díszítsd friss vagy koktélcseresznyével.

Tipp:

Ha időd engedi, hagyd a tortát egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

A Fekete-erdő torta elkészítése ugyan több lépésből áll, de az eredmény minden fáradozást megér. Ez a desszert nem csak a családi összejöveteleken, hanem különleges alkalmakon is megállja a helyét. Próbáld ki ezt a receptet, és varázsolj el mindenkit ezzel a klasszikus német süteménnyel!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow