A Fekete-erdő torta receptje: A német klasszikus, amit mindenkinek ki kell próbálnia
A Fekete-erdő torta, vagy eredeti nevén Schwarzwälder Kirschtorte, egy ínycsiklandó desszert, amely a Fekete-erdő régiójáról kapta a nevét. Ez a klasszikus német sütemény csokoládéval, tejszínhabbal és cseresznyével készül, és mindenkinek meg kell kóstolnia legalább egyszer. Most bemutatjuk a hagyományos Fekete-erdő torta receptjét, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 150 g cukor
- 120 g liszt
- 40 g kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 g vaj, megolvasztva
A töltelékhez:
- 500 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 csomag habfixáló
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 50 ml cseresznyelikőr (opcionális)
A díszítéshez:
- 100 g étcsokoládé reszelve vagy forgácsokban
- Friss vagy koktélcseresznye
Elkészítés:
-
Piskóta készítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá, fokozatosan hozzáadva a cukrot.
- A sárgájákat külön habosítsd fel, majd óvatosan keverd össze a fehérjehabbal.
- Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd fokozatosan keverd bele a tojásos keverékbe.
- Add hozzá az olvasztott vajat, és óvatosan keverd el.
- Öntsd a masszát egy kivajazott, lisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
- Hagyd a piskótát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd három egyenlő részre.
-
Töltelék elkészítése:
- A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval verd kemény habbá.
- A meggybefőttet szűrd le, a levét tedd félre. A meggy felét pépesítsd.
-
Torta összeállítása:
- Az alsó piskótalapot helyezd egy tortatálra, locsold meg a meggylével vagy a cseresznyelikőrrel.
- Kend meg a pépesített meggyel, majd rétegezd rá a tejszínhabot.
- Helyezd rá a második piskótalapot, ismét locsold meg, majd kend meg a maradék meggyel és tejszínhabbal.
- Végül helyezd rá a harmadik piskótalapot, locsold meg, és borítsd be az egész tortát a maradék tejszínhabbal.
-
Díszítés:
- Az oldalát és a tetejét szórd meg reszelt csokoládéval vagy csokoládéforgácsokkal.
- Díszítsd friss vagy koktélcseresznyével.
Tipp:
Ha időd engedi, hagyd a tortát egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A Fekete-erdő torta elkészítése ugyan több lépésből áll, de az eredmény minden fáradozást megér. Ez a desszert nem csak a családi összejöveteleken, hanem különleges alkalmakon is megállja a helyét. Próbáld ki ezt a receptet, és varázsolj el mindenkit ezzel a klasszikus német süteménnyel!
Mi a reakciód?