Sertéscomb mustáros mártással

Sertéscomb mustáros mártással

A magyar konyha gazdag és változatos ízvilága világszerte ismert, és egyik kiemelkedő fogása a sertéscomb mustáros mártással. Ez az étel nem csak egyszerűen elkészíthető, de ínycsiklandó is, tökéletes választás családi ebédekhez vagy különleges alkalmakra.

2024-06-30 22:31
 0

Hozzávalók

A sertéscomb mustáros mártással elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség:

Sertéscombhoz:

  • 1 kg sertéscomb
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj

Mustáros mártáshoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 közepes hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csésze húsleves (lehetőleg házi készítésű)
  • 1 csésze tejszín
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál durvára őrölt mustármag (opcionális)
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Sertéscomb előkészítése és sütése:

  1. Előkészítés: Először is, tisztítsuk meg a sertéscombot, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Sütés: Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes-magas hőfokon. Amikor az olaj már forró, helyezzük bele a sertéscombot, és süssük mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kap.
  3. Pihentetés: Vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre, hogy pihenjen.

Mustáros mártás elkészítése:

  1. Hagyma és fokhagyma: A serpenyőbe, amelyben a húst sütöttük, tegyük bele a vajat, és olvasszuk meg közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pároljuk 5-7 percig, amíg megpuhulnak és aranybarnák lesznek.
  2. Liszt hozzáadása: Szórjuk meg a hagymát liszttel, és keverjük jól össze, hogy ne legyen csomós. Főzzük további 1-2 percig.
  3. Húsleves és tejszín: Fokozatosan öntsük hozzá a húslevest, folyamatosan kevergetve, hogy sima mártást kapjunk. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük el.
  4. Mustár: Keverjük bele a dijoni mustárt és az opcionális mustármagot. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint, majd főzzük a mártást még 5-10 percig, amíg besűrűsödik.

Tálalás

A sertéscombot vágjuk szeletekre, és helyezzük egy tálra. Öntsük rá a mustáros mártást, és azonnal tálaljuk. Az étel mellé kiválóan illik a párolt zöldség, burgonyapüré vagy rizs.

Tipp

A sertéscombot akár előre is elkészíthetjük, majd a mustáros mártással együtt tálalás előtt felmelegíthetjük. Az ízek így még jobban összeérnek, és a fogás még ízletesebb lesz.

A sertéscomb mustáros mártással egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogás, amely garantáltan elnyeri majd vendégei tetszését. Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze az ízek harmóniáját!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow