Sajtos sonkás szendvics leveles tésztából

Sajtos sonkás szendvics leveles tésztából

A sajtos sonkás szendvics egy klasszikus kedvenc, amelyet most egy új, ízletes és ropogós formában készíthetünk el: leveles tésztából. Ez a recept nemcsak finom, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes választás lehet egy hétvégi reggelihez vagy akár egy könnyű vacsorához is.

2024-07-04 18:53
 0

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (kb. 250 g)
  • 200 g sonka (vékony szeletekre vágva)
  • 200 g reszelt sajt (pl. cheddar vagy trappista)
  • 1 tojás (felverve a kenéshez)
  • 1 evőkanál dijoni mustár (opcionális)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

  1. Előkészítés:

    • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
    • Vegyük ki a leveles tésztát a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni néhány percig, hogy könnyebben kezelhető legyen.
  2. Tészta előkészítése:

    • Nyújtsuk ki a leveles tésztát egy enyhén lisztezett felületen, hogy kb. 0,5 cm vastag legyen.
    • Vágjuk a tésztát négyzetekre vagy téglalapokra, attól függően, milyen méretű szendvicseket szeretnénk készíteni.
  3. Töltelék összeállítása:

    • Kenjünk egy vékony réteg dijoni mustárt minden egyes tésztadarabra (opcionális).
    • Helyezzünk egy szelet sonkát minden tésztadarab egyik felére, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
    • Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd ha szeretnénk, adjunk hozzá egy kis apróra vágott petrezselymet is.
  4. Szendvicsek összeállítása:

    • Hajtsuk rá a tészta másik felét a töltelékre, és a széleket nyomkodjuk le egy villával, hogy jól összetapadjanak és a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
    • Helyezzük a szendvicseket az előkészített sütőlapra.
  5. Kenés és sütés:

    • Kenjük meg a tészták tetejét a felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
    • Tegyük a sütőbe és süssük 15-20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és ropogós lesz.
  6. Tálalás:

    • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd azonnal tálalhatjuk.
    • A szendvicsek mellé kínálhatunk friss salátát vagy akár mártogatós szószokat is.

Ez a sajtos sonkás szendvics leveles tésztából egy igazán sokoldalú étel, amely bármilyen alkalomra tökéletes. Próbálja ki ezt a receptet, és lepje meg családját vagy vendégeit egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető finomsággal!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow