Sajtos barackos csirkemell
Az édes barack és a sós sajt kombinációja igazán különleges gasztronómiai élményt nyújt. Ez a recept tökéletes választás lehet egy különleges vacsorára vagy akár egy hétköznapi ebédre is.
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 konzerv őszibarack (vagy friss barack, ha szezonja van)
- 200 g reszelt sajt (edami, mozzarella vagy gouda)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregano
Elkészítés:
-
Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a fokhagymaporral, pirospaprikával, bazsalikommal és oregánóval.
-
Barackok előkészítése: Ha friss barackot használunk, hámozzuk meg és szeleteljük vékony szeletekre. Ha konzerv barackot használunk, csöpögtessük le jól.
-
Csirkemell sütése: Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Süssük a csirkemelleket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután helyezzük őket egy sütőtálba.
-
Barack és sajt hozzáadása: Helyezzünk minden csirkemell tetejére néhány szelet barackot, majd bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal.
-
Sütés: Tegyük a sütőtálat az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül, és a sajt aranybarnára olvad.
-
Tálalás: Az elkészült sajtos barackos csirkemellet forrón tálaljuk, például párolt zöldségekkel, rizzsel vagy egy friss salátával.
Tippek:
- Változatosság: Kísérletezhetünk különböző sajtokkal, például füstölt sajttal vagy kéksajttal, hogy új ízeket fedezzünk fel.
- Egészségesebb változat: Ha könnyedebb fogásra vágyunk, használjunk zsírszegény sajtot, és a sütést követően csepegtessük le az esetleges felesleges zsiradékot.
- Extra íz: Adjunk egy kevés mézet vagy balzsamecetet a barackokhoz a sütés előtt, hogy még intenzívebb ízharmóniát érjünk el.
Ez a sajtos barackos csirkemell recept egy olyan fogás, amely garantáltan elnyeri majd a család és a vendégek tetszését is. Az egyszerű elkészítési folyamat és a gazdag ízek biztosítják, hogy ez az étel gyakran kerüljön az asztalra. Próbálja ki Ön is, és varázsolja különlegessé a következő étkezést!
Mi a reakciód?