Puncsszelet

Puncsszelet

A puncsszelet egy klasszikus magyar desszert, melyet könnyű elkészíteni, és garantáltan minden édesszájú kedvence lesz. Ez a sütemény egyszerre lágy és krémes, gazdag puncs ízével pedig mindenkit levesz a lábáról. Nézzük, hogyan készíthetjük el ezt a finomságot otthon!

2024-07-02 14:39
 0

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (opcionális, ha csokis piskótát szeretnénk)
Krémhez:
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
Mázhoz:
  • 200 g porcukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • Piros ételfesték

Elkészítés:

1. Piskóta elkészítése:
  1. Tojások szétválasztása: Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Tojássárgája és cukor: A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral.
  3. Összeállítás: A tojássárgájás keverékhez adjuk hozzá a sütőport és a lisztet, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habját.
  4. Kakaós változat: Ha kakaós piskótát szeretnénk, adjuk hozzá a kakaóport is.
  5. Sütés: Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett tepsibe, és süssük előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
2. Krém elkészítése:
  1. Puding készítése: A pudingport keverjük el a tejjel és főzzük sűrű krémmé.
  2. Vajkrém: A vajat habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Összeállítás: A kihűlt pudingot keverjük össze a vajkrémmel.
3. Összeállítás:
  1. Tészta rétegezése: A kihűlt piskótát vágjuk három egyenlő részre. Az alsó rétegre kenjük rá a krém felét, majd tegyük rá a középső réteget, amire a krém másik felét kenjük. Végül helyezzük rá a felső réteget.
4. Máz elkészítése:
  1. Porcukros máz: A porcukrot keverjük össze a forró vízzel, majd adjunk hozzá pár csepp piros ételfestéket.
  2. Bevonás: A mázat egyenletesen kenjük el a sütemény tetején.
5. Hűtés és szeletelés:
  1. Hűtés: Tegyük a puncsszeletet hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy a krém és a máz megszilárduljon.
  2. Szeletelés: Miután a sütemény jól lehűlt, vágjuk kockákra vagy szeletekre, és tálaljuk.

Tipp:

  • A piskóta még finomabb lesz, ha egy kis rumaromával ízesítjük.
  • A máz színe variálható ízlés szerint, akár több színt is használhatunk a különlegesebb megjelenésért.

A puncsszelet nem csak ízletes, de látványos desszert is, amely minden alkalomra tökéletes választás. A recept egyszerűsége ellenére garantáltan nagy sikert arat majd a család és a barátok körében. Próbálja ki Ön is, és élvezze a házi készítésű puncsszelet varázsát!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow