Kovászosuborka krémleves

Kovászosuborka krémleves

A kovászosuborka krémleves egy igazán frissítő és ízletes nyári étel, amely kiváló választás a meleg napokra. Ez a leves ötvözi a kovászos uborka különleges, savanykás ízét a krémes textúrával, így egyedi és izgalmas fogásként szolgálhat akár előételként, akár főételként. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a különleges levest otthon.

2024-07-05 11:40
 0

Hozzávalók:

  • 4-5 db kovászos uborka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 közepes méretű krumpli (opcionális, a krémesebb állagért)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Kapor a díszítéshez
  • Pirított kenyérkockák vagy krutonnok a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Előkészítés:

    • A kovászos uborkákat vágjuk kisebb darabokra. Ha van benne sok mag, ezeket is eltávolíthatjuk.
    • A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
    • A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra, ha használjuk.
  2. Pirítsuk meg az alapanyagokat:

    • Egy közepes méretű lábosban hevítsük fel az olívaolajat.
    • Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket üvegesre.
  3. Főzés:

    • Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit (ha használjuk), és öntsük fel az alaplével.
    • Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőt, és főzzük a levest, amíg a krumpli megpuhul (kb. 10-15 perc).
  4. Kovászos uborka hozzáadása:

    • Tegyük bele a feldarabolt kovászos uborkákat a levesbe, és főzzük további 5-10 percig.
  5. Krémesítés:

    • Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsük simára. Ha nincs botmixerünk, használhatunk turmixgépet is.
    • Adjuk hozzá a tejfölt vagy joghurtot, és keverjük jól el. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  6. Tálalás:

    • A levest forrón vagy hidegen is tálalhatjuk, attól függően, hogy milyen frissítő hatást szeretnénk elérni.
    • Díszítsük friss kaporral, és kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat vagy krutonnokat.

Tippek a tökéletes leveshez:

  • Kovászos uborka választása: Minél frissebb és ropogósabb kovászos uborkát használunk, annál jobb lesz a leves íze.
  • Tejföl helyett joghurt: Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a tejfölt helyettesíthetjük natúr joghurttal.
  • Hűsítő változat: Forró napokon a levest hűtsük le, és hidegen tálaljuk, így igazán frissítő ételt kapunk.

A kovászosuborka krémleves egy igazán különleges és ízletes fogás, amely kiválóan alkalmas arra, hogy új színt vigyen a nyári étkezésekbe. Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze a kovászos uborka egyedi ízét egy krémes, lágy leves formájában!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow