Raffaello golyó
A Raffaello golyók a kókusz szerelmeseinek kedvenc édessége, melyek finom, krémes belsejükkel és ropogós mandulával varázsolnak el mindenkit. Az elkészítése egyszerű és gyors, így tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Most megosztjuk veled a tökéletes Raffaello golyók receptjét!
Hozzávalók
- 200 g fehér csokoládé
- 100 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 100 g tejpor
- 100 ml tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 20-30 egész mandula (pirított)
Elkészítés
-
Csokoládé olvasztása: Törjük a fehér csokoládét kisebb darabokra, és gőz fölött vagy mikróban olvasszuk meg. Fontos, hogy ne melegítsük túl, mert akkor a csokoládé összeugrik.
-
Alap keverék: Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot. Dolgozzuk simára.
-
Kókusz és tejpor: Adjuk hozzá a tejport és a 100 g kókuszreszeléket a keverékhez, majd öntsük hozzá az olvasztott csokoládét. Keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk.
-
Hűtés: Tegyük a keveréket hűtőbe legalább 1 órára, hogy kissé megszilárduljon és könnyebben formázható legyen.
-
Golyók formázása: Vegyünk egy kis darabot a keverékből, lapítsuk ki a tenyerünkben, majd helyezzünk bele egy egész mandulát. Formázzunk belőle golyót, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.
-
Tárolás: A kész golyókat tegyük vissza a hűtőbe legalább 30 percre, hogy teljesen megdermedjenek és az ízek összeérjenek.
Tálalás és tipp
A Raffaello golyók tökéletesek kávé vagy tea mellé, de ajándékként is megállják a helyüket. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki, hogy a mandulát előzőleg csokoládéba mártod, majd úgy helyezed a golyó közepébe.
Ezek a kókuszos csodák nemcsak ízletesek, hanem elegáns megjelenésükkel is elbűvölnek. Egy kis kreativitással variálhatjuk is a receptet: például próbálhatjuk mogyoróval vagy pisztáciával is.
A Raffaello golyók elkészítése nem igényel nagy konyhai tapasztalatot, mégis lenyűgöző eredményt érhetünk el velük. Az édes, krémes, kókuszos ízvilág mindenkit levesz a lábáról, és garantáltan nagy sikert arat bármilyen alkalommal. Próbáld ki te is ezt a finom és egzotikus édességet otthon, és varázsold el a családodat vagy vendégeidet!
Mi a reakciód?