Kijevi csirkemell

Kijevi csirkemell

A Kijevi csirkemell egy klasszikus ukrán étel, amely világszerte ismert és kedvelt. Az étel különlegessége a vajjal töltött csirkemell, amely panírozva és megsütve ropogós külsőt és szaftos belsőt eredményez. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a Kijevi csirkemell elkészítésének lépéseit, hogy otthon is könnyedén elkészíthesse ezt az ínycsiklandó fogást.

2024-07-05 11:36
 0

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 100 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1 evőkanál friss kapor, apróra vágva
  • 1 teáskanál citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Vaj készítése:

    • Egy tálban keverjük össze a puha vajat az apróra vágott fokhagymával, petrezselyemmel, kaporral és citromlével. Ízesítsük sóval és borssal. A keveréket tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.
  2. Csirkemell előkészítése:

    • A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak el. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
  3. Töltés:

    • A vajkeveréket osszuk négy egyenlő részre, és helyezzük minden csirkemell közepére egy-egy darabot. Hajtsuk össze a csirkemelleket úgy, hogy a vaj teljesen be legyen zárva, majd rögzítsük fogpiszkálókkal.
  4. Panírozás:

    • Készítsük elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: egy tálba tegyük a lisztet, egy másikba verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát. A töltött csirkemelleket először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen borítsa a panír.
  5. Sütés:

    • Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletre. Süssük a csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 5-6 percig oldalanként. Ha szükséges, süssük őket tovább alacsonyabb hőmérsékleten, hogy a belseje is teljesen átsüljön.
  6. Tálalás:

    • A kész Kijevi csirkemelleket papírtörlőre helyezve itassuk le a felesleges olajat. Tálaljuk forrón, friss salátával vagy párolt zöldségekkel, esetleg burgonyapürével.

Tippek

  • A vajat előre is elkészíthetjük és lefagyaszthatjuk, így a töltés könnyebben megy majd.
  • A csirkemelleket először érdemes kissé beirdalni, hogy a vaj ne tudjon kifolyni sütés közben.
  • A sütési idő és hőmérséklet változhat a csirkemellek vastagságától függően, ezért érdemes ellenőrizni, hogy a belseje is átsült-e.

A Kijevi csirkemell remek választás ünnepi alkalmakra és hétköznapi vacsorákra egyaránt. Ezzel a recepttel garantáltan elkápráztathatjuk vendégeinket és családunkat is.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow