Pad Thai

Pad Thai

A Pad Thai az egyik legismertebb és legkedveltebb thai étel, amely világszerte hódít. Ez az ízletes tésztaétel különleges ízkombinációival és változatos alapanyagaival mindenkit levesz a lábáról. Az alábbi cikkben bemutatjuk a hagyományos Pad Thai receptjét, amely otthon is könnyen elkészíthető.

2024-07-06 12:04
 0

Hozzávalók

Tészta és fő összetevők:
  • 200 g rizstészta
  • 200 g csirkehús vagy garnélarák
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 100 g tofu (opcionális)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 csésze babcsíra
  • 2-3 szál újhagyma (felkarikázva)
  • 1/4 csésze pörkölt földimogyoró (összetörve)
  • 1 lime (cikkekre vágva)
Szósz:
  • 3 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál tamarind paszta
  • 2 evőkanál cukor (barnacukor a legjobb)
  • 1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

  1. Tészta előkészítése: A rizstésztát áztassuk forró vízbe körülbelül 20 percre, amíg megpuhul, majd szűrjük le.

  2. Szósz elkészítése: Keverjük össze a halszószt, tamarind pasztát, cukrot és szójaszószt egy kis tálban, majd tegyük félre.

  3. Sütés: Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk illatosra.

  4. Hús vagy garnélarák: Adjuk hozzá a csirkehúst vagy garnélarákot, és süssük addig, amíg a hús vagy a tenger gyümölcsei megpuhulnak.

  5. Tojás: Tologassuk a húst vagy garnélarákot az egyik oldalra, majd üssük a tojásokat a serpenyő üres felére. Keverjük meg a tojásokat, amíg megsülnek, majd keverjük össze a hússal.

  6. Tofu: Ha használunk tofut, vágjuk kis kockákra és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Süssük, amíg aranybarna lesz.

  7. Tészta és szósz: Adjuk hozzá a lecsöpögtetett rizstésztát a serpenyőbe, majd öntsük rá a készített szószt. Keverjük jól össze, hogy a szósz egyenletesen bevonja a tésztát.

  8. Zöldségek: Adjuk hozzá a babcsírát és az újhagymát, és süssük további 2-3 percig.

  9. Tálalás: Szórjuk meg a tésztát pörkölt földimogyoróval és friss lime cikkekkel. Ízlés szerint díszíthetjük friss korianderrel és chilipaprikával.

Tippek és variációk

  • Vegetáriánus változat: Cseréljük le a csirkehúst vagy garnélarákot több tofuval vagy zöldséggel, például brokkolival és sárgarépával.
  • Gluténmentes: Ügyeljünk arra, hogy a szójaszósz és a többi hozzávaló is gluténmentes legyen.
  • Extra ízek: Adjunk hozzá egy kis tamarind pasztát és chilipelyhet, ha szeretnénk intenzívebb ízt és csípősséget.

Összegzés

A Pad Thai egy rendkívül ízletes és változatos étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. Az autentikus thai ízek és a különféle hozzávalók kombinációja garantáltan mindenkit elvarázsol. Próbálja ki ezt a receptet, és hozza el otthonába a thai konyha varázsát!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow