Kaszinótojás

Kaszinótojás

A kaszinótojás, vagy ahogy sokan ismerik, a töltött tojás, egy klasszikus magyar étel, amely nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem. Elkészítése egyszerű, mégis lenyűgöző eredményt nyújt, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen családi összejövetelről. Az alábbiakban bemutatjuk a kaszinótojás hagyományos receptjét, mely biztosan nagy sikert arat majd.

2024-06-29 22:47
 0

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 100 g vaj
  • 100 g majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1-2 db csemege uborka apróra vágva (opcionális)
  • Paprika a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A tojások megfőzése:

    • Helyezzük a tojásokat egy lábosba, öntsünk rájuk hideg vizet, majd forraljuk fel. Amint a víz forrni kezd, vegyük le a hőt közepesre és főzzük a tojásokat további 10 percig, hogy keményre főjenek.
    • A tojásokat tegyük hideg vízbe, hogy könnyebben meghámozhatók legyenek, majd hámozzuk meg őket.
  2. A tojások tölteléke:

    • Vágjuk ketté a főtt tojásokat hosszában, és óvatosan szedjük ki a sárgájukat.
    • Egy tálban törjük össze a tojássárgákat villával, adjuk hozzá a vajat, majonézt, mustárt, tejfölt, sót, borsot és citromlevet. Keverjük össze alaposan, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
    • Ha szeretnénk, apróra vágott csemege uborkát is keverhetünk a masszához, hogy még ízletesebb legyen.
  3. Töltés és díszítés:

    • A tojásfehérjék üregeit töltsük meg a krémmel egy kanál vagy habzsák segítségével.
    • Díszítsük a kaszinótojásokat apróra vágott petrezselyemmel és paprikával. Ha szeretnénk, egy kis csemege uborkával is dekorálhatjuk.
  4. Tálalás:

    • A kaszinótojásokat hűtőben pihentessük legalább egy órán át tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.
    • Hűtve, friss salátával vagy más előételekkel együtt kínáljuk.

Tippek:

  • A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk különböző fűszerekkel, például curryvel vagy pirospaprikával.
  • Ha diétásabb változatot szeretnénk készíteni, a vaj helyett használhatunk krémsajtot vagy joghurtot.

A kaszinótojás nemcsak finom, de látványos és könnyen elkészíthető étel is, amely garantáltan a vendégek kedvence lesz. Próbálja ki ezt a receptet, és varázsoljon egy kis magyar hagyományt az asztalára!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow