Bruschetta

Bruschetta

A bruschetta egy klasszikus olasz előétel, melyet könnyű elkészíteni, mégis ízekben gazdag. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége: ropogós kenyérszeletek, friss paradicsom, bazsalikom, fokhagyma és egy csepp olívaolaj egyesülnek, hogy tökéletes ízharmóniát hozzanak létre.

2024-06-30 09:58
 0

Hozzávalók:

  • 4-5 érett paradicsom
  • 1 friss bagett vagy ciabatta kenyér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Friss bazsalikom levelek
  • Extra szűz olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Balzsamecet (opcionális)

Elkészítés:

  1. Kenyérszeletek előkészítése:

    • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
    • Vágjuk a bagettet vagy a ciabatta kenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre.
    • Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
    • Süssük őket 5-7 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.
  2. Paradicsom keverék elkészítése:

    • Mossuk meg a paradicsomokat, majd vágjuk őket apró kockákra.
    • Tegyük a paradicsomkockákat egy tálba.
    • Aprítsunk fel néhány bazsalikom levelet, majd adjuk a paradicsomhoz.
    • Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    • Adjunk hozzá 2-3 evőkanál extra szűz olívaolajat, majd keverjük össze az egészet.
  3. Fokhagymás ízesítés:

    • Amint a kenyérszeletek megsültek, vegyük ki a sütőből.
    • Minden szeletet dörzsöljünk be a fokhagyma gerezdekkel. A meleg kenyér felszívja a fokhagyma aromáját, így intenzívebb ízt kapunk.
  4. Összeállítás:

    • Kanállal helyezzük a paradicsom keveréket a fokhagymás kenyérszeletekre.
    • Díszítsük további friss bazsalikom levelekkel.
    • Végül csepegtessünk rájuk még egy kis extra szűz olívaolajat. Ha szeretnénk, néhány csepp balzsamecet is adhat hozzá egy extra ízréteget.

Tipp:

A bruschetta variálható más hozzávalókkal is, például mozzarella szeletekkel, avokádóval vagy akár olajbogyóval. Az alap recept azonban mindig ugyanaz: friss, minőségi hozzávalók, egyszerű elkészítés és tökéletes ízharmónia.

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow