Fokhagymás baconös sült sertéscomb

Fokhagymás baconös sült sertéscomb

A fokhagymás baconös sült sertéscomb egy olyan étel, amely minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az omlós sertéshús, a ropogós bacon és a fokhagyma harmóniája garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Most bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ínycsiklandó fogást egyszerűen otthon.

2024-07-04 22:21
 0

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 150 g szeletelt bacon
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított oregánó

Elkészítés:

  1. Előkészítés:

    • Először is, melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
    • A sertéscombot mossuk meg alaposan, majd töröljük szárazra papírtörlővel.
    • A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, majd szeleteljük vékonyra.
  2. Ízesítés:

    • Egy éles késsel ejtsünk mély bemetszéseket a sertéscomb felszínén, ahová később a fokhagymaszeleteket helyezzük.
    • Dörzsöljük be a húst olívaolajjal, majd ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval.
  3. Töltés és borítás:

    • Helyezzük a fokhagymaszeleteket a bemetszésekbe.
    • Borítsuk be a sertéscombot bacon szeletekkel, ügyelve arra, hogy teljesen fedjék a hús felületét.
  4. Sütés:

    • Tegyük a sertéscombot egy sütőedénybe, és öntsünk alá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki sütés közben.
    • Fedjük le az edényt alufóliával, majd helyezzük az előmelegített sütőbe.
    • Süssük a húst kb. 1,5 órán át. Félidőben távolítsuk el az alufóliát, hogy a bacon szépen megpiruljon.
  5. Tálalás:

    • Miután megsült, vegyük ki a sertéscombot a sütőből, és hagyjuk pihenni 10-15 percig, mielőtt felszeletelnénk.
    • Tálalhatjuk friss zöldségekkel, burgonyapürével vagy egy könnyű salátával.

Tippek és trükkök:

  • A sertéshúst egy éjszakán át is pácolhatjuk a fűszerekkel, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.
  • A bacont helyettesíthetjük pancettával vagy prosciuttóval is, ha egy kis változatosságra vágyunk.
  • A sütés végén a húslevet felhasználhatjuk egy ízletes mártás készítéséhez, amit a hús mellé kínálhatunk.

Ez a fokhagymás baconös sült sertéscomb recept biztosan elnyeri majd a család és a vendégek tetszését. Az egyszerű alapanyagok és a könnyű elkészítés ellenére egy igazán különleges és finom ételt varázsolhatunk az asztalra. Jó étvágyat!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow