Fokhagymás baconös sült sertéscomb
A fokhagymás baconös sült sertéscomb egy olyan étel, amely minden alkalomra tökéletes választás lehet. Az omlós sertéshús, a ropogós bacon és a fokhagyma harmóniája garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Most bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ínycsiklandó fogást egyszerűen otthon.
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéscomb
- 150 g szeletelt bacon
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított oregánó
Elkészítés:
-
Előkészítés:
- Először is, melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A sertéscombot mossuk meg alaposan, majd töröljük szárazra papírtörlővel.
- A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, majd szeleteljük vékonyra.
-
Ízesítés:
- Egy éles késsel ejtsünk mély bemetszéseket a sertéscomb felszínén, ahová később a fokhagymaszeleteket helyezzük.
- Dörzsöljük be a húst olívaolajjal, majd ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal, kakukkfűvel és oregánóval.
-
Töltés és borítás:
- Helyezzük a fokhagymaszeleteket a bemetszésekbe.
- Borítsuk be a sertéscombot bacon szeletekkel, ügyelve arra, hogy teljesen fedjék a hús felületét.
-
Sütés:
- Tegyük a sertéscombot egy sütőedénybe, és öntsünk alá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki sütés közben.
- Fedjük le az edényt alufóliával, majd helyezzük az előmelegített sütőbe.
- Süssük a húst kb. 1,5 órán át. Félidőben távolítsuk el az alufóliát, hogy a bacon szépen megpiruljon.
-
Tálalás:
- Miután megsült, vegyük ki a sertéscombot a sütőből, és hagyjuk pihenni 10-15 percig, mielőtt felszeletelnénk.
- Tálalhatjuk friss zöldségekkel, burgonyapürével vagy egy könnyű salátával.
Tippek és trükkök:
- A sertéshúst egy éjszakán át is pácolhatjuk a fűszerekkel, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.
- A bacont helyettesíthetjük pancettával vagy prosciuttóval is, ha egy kis változatosságra vágyunk.
- A sütés végén a húslevet felhasználhatjuk egy ízletes mártás készítéséhez, amit a hús mellé kínálhatunk.
Ez a fokhagymás baconös sült sertéscomb recept biztosan elnyeri majd a család és a vendégek tetszését. Az egyszerű alapanyagok és a könnyű elkészítés ellenére egy igazán különleges és finom ételt varázsolhatunk az asztalra. Jó étvágyat!
Mi a reakciód?