Cukkini tócsni

Cukkini tócsni

A cukkini tócsni egy rendkívül ízletes és könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára. Az alábbiakban bemutatjuk a klasszikus cukkini tócsni receptjét, valamint néhány tippet, hogy hogyan tehetjük még ízletesebbé és változatosabbá ezt az egyszerű fogást.

2024-07-01 13:40
 0

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű cukkini
  • 2 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g liszt
  • 50 g reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Előkészítés:

    • A cukkiniket alaposan mossuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ha szeretnénk, a héját is rajta hagyhatjuk, hiszen abban is sok értékes tápanyag található.
    • Tegyük a reszelt cukkinit egy tálba, és sózzuk meg. Hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a cukkini levet eresszen.
  2. Hagyma és fokhagyma előkészítése:

    • Amíg a cukkini pihen, aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, a fokhagymát reszelhetjük is.
  3. Cukkini kinyomkodása:

    • A cukkiniről egy konyharuha vagy szűrő segítségével nyomkodjuk ki a felesleges vizet. Ez a lépés nagyon fontos, hogy a tócsnik ne legyenek túl vizesek, és szépen megsüljenek.
  4. Tészta összeállítása:

    • Tegyük a kinyomkodott cukkinit egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd üssük bele a tojásokat.
    • Keverjük hozzá a lisztet és a reszelt parmezán sajtot (ha használunk). Ízesítsük sóval és borssal. Az így kapott masszát alaposan keverjük össze, hogy egyenletes legyen.
  5. Sütés:

    • Hevítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon. Evőkanállal formázzunk kisebb halmokat a cukkini masszából, és tegyük a forró olajba. A tócsnikat mindkét oldalukon süssük aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
    • A kész tócsnikat szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk.
  6. Tálalás:

    • A cukkini tócsnikat frissen, melegen tálaljuk. Kínálhatunk mellé tejfölt, joghurtos mártogatóst, vagy akár egy könnyű salátát is.

További tippek:

  • Variációk: A receptet könnyedén variálhatjuk más zöldségekkel is. Például reszelt sárgarépát, édesburgonyát vagy csemegekukoricát is hozzáadhatunk a masszához.
  • Fűszerezés: A tócsnikat különböző fűszerekkel tehetjük még izgalmasabbá. Próbáljuk ki a friss petrezselymet, kaprot, bazsalikomot vagy akár egy csipetnyi szerecsendiót is.
  • Sajtok: A parmezán sajt helyett használhatunk más kemény sajtot, például cheddart vagy gruyère-t, amelyek szintén remek ízt adnak a tócsniknak.

A cukkini tócsni egy igazán sokoldalú étel, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon. Próbáljuk ki ezt a receptet, és élvezzük az egészséges és finom végeredményt!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow