Csokis muffin: Az ellenállhatatlan édesség

Csokis muffin: Az ellenállhatatlan édesség

A csokoládé szerelmeseinek nincs is jobb annál, mint egy frissen sült, puha és szaftos csokis muffin. Ez a recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését. Lássuk, hogyan készíthetünk el egy tökéletes csokis muffint!

2024-07-04 19:17
 0

Hozzávalók

  • Száraz hozzávalók:

    • 200 g finomliszt
    • 50 g cukrozatlan kakaópor
    • 150 g kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor (12 g)
    • 1 csipet só
    • 100 g étcsokoládé darabokra törve vagy csokichips
  • Nedves hozzávalók:

    • 2 nagy tojás
    • 250 ml tej
    • 100 ml növényi olaj (például napraforgóolaj)
    • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  1. Előkészületek:

    • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).
    • Béleljük ki a muffin sütőformát papírkapszlikkal, vagy kenjük ki vajjal és liszttel, hogy ne ragadjon a tészta.
  2. Száraz hozzávalók összekeverése:

    • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót.
    • Adjuk hozzá az étcsokoládé darabokat vagy a csokichipset, és keverjük össze, hogy a csokoládé egyenletesen eloszoljon.
  3. Nedves hozzávalók összekeverése:

    • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vanília kivonatot.
    • Keverjük alaposan össze, amíg a folyadékok teljesen elvegyülnek.
  4. A tészta elkészítése:

    • Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz.
    • Egy spatula vagy fakanál segítségével keverjük össze a tésztát, de csak addig, amíg a hozzávalók éppen elvegyülnek. Ne keverjük túl, mert a túlkevert tészta kemény lesz.
  5. Sütés:

    • Kanalazzuk a tésztát a muffin sütőformákba, kb. 2/3-ig töltve minden formát.
    • Süssük a muffinokat az előmelegített sütőben 18-20 percig, vagy amíg a tetejük ruganyos lesz és egy fogpiszkáló tisztán jön ki a közepükből.
  6. Tálalás:

    • Hagyjuk a muffinokat néhány percig hűlni a formában, majd vegyük ki őket és helyezzük egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Tippek és Variációk

  • Extra csokoládés muffinokhoz: Adjunk hozzá egy marék apróra vágott tejcsokoládét vagy fehér csokoládét a tésztához.
  • Díszítés: A kihűlt muffinok tetejét olvasztott csokoládéval vagy csokoládé krémmel is megkenhetjük.
  • Ízesítések: Próbáljuk ki narancshéjjal vagy egy kevés kávéporral ízesíteni a tésztát a különlegesebb ízhatás érdekében.

A csokis muffin recept egyszerűsége és gyorsasága miatt tökéletes választás, ha valami finomságot szeretnénk készíteni. A puha és szaftos csokoládé darabokkal teli muffinok mindenkit elvarázsolnak, legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy egy különleges desszertről. Süsd meg ezt a receptet, és élvezd a csokoládé varázsát minden falatban!

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow