Csokis muffin: Az ellenállhatatlan édesség
A csokoládé szerelmeseinek nincs is jobb annál, mint egy frissen sült, puha és szaftos csokis muffin. Ez a recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését. Lássuk, hogyan készíthetünk el egy tökéletes csokis muffint!
Hozzávalók
-
Száraz hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 100 g étcsokoládé darabokra törve vagy csokichips
-
Nedves hozzávalók:
- 2 nagy tojás
- 250 ml tej
- 100 ml növényi olaj (például napraforgóolaj)
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
-
Előkészületek:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).
- Béleljük ki a muffin sütőformát papírkapszlikkal, vagy kenjük ki vajjal és liszttel, hogy ne ragadjon a tészta.
-
Száraz hozzávalók összekeverése:
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót.
- Adjuk hozzá az étcsokoládé darabokat vagy a csokichipset, és keverjük össze, hogy a csokoládé egyenletesen eloszoljon.
-
Nedves hozzávalók összekeverése:
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat és a vanília kivonatot.
- Keverjük alaposan össze, amíg a folyadékok teljesen elvegyülnek.
-
A tészta elkészítése:
- Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz.
- Egy spatula vagy fakanál segítségével keverjük össze a tésztát, de csak addig, amíg a hozzávalók éppen elvegyülnek. Ne keverjük túl, mert a túlkevert tészta kemény lesz.
-
Sütés:
- Kanalazzuk a tésztát a muffin sütőformákba, kb. 2/3-ig töltve minden formát.
- Süssük a muffinokat az előmelegített sütőben 18-20 percig, vagy amíg a tetejük ruganyos lesz és egy fogpiszkáló tisztán jön ki a közepükből.
-
Tálalás:
- Hagyjuk a muffinokat néhány percig hűlni a formában, majd vegyük ki őket és helyezzük egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Tippek és Variációk
- Extra csokoládés muffinokhoz: Adjunk hozzá egy marék apróra vágott tejcsokoládét vagy fehér csokoládét a tésztához.
- Díszítés: A kihűlt muffinok tetejét olvasztott csokoládéval vagy csokoládé krémmel is megkenhetjük.
- Ízesítések: Próbáljuk ki narancshéjjal vagy egy kevés kávéporral ízesíteni a tésztát a különlegesebb ízhatás érdekében.
A csokis muffin recept egyszerűsége és gyorsasága miatt tökéletes választás, ha valami finomságot szeretnénk készíteni. A puha és szaftos csokoládé darabokkal teli muffinok mindenkit elvarázsolnak, legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy egy különleges desszertről. Süsd meg ezt a receptet, és élvezd a csokoládé varázsát minden falatban!
Mi a reakciód?