Palacsinta

Palacsinta

A palacsinta egy olyan univerzális finomság, amelyet szinte mindenki szeret. Legyen szó reggeliről, desszertről vagy akár egy gyors uzsonnáról, a palacsinta mindig jó választás. Ebben a cikkben bemutatjuk a tökéletes palacsinta receptjét, amely egyszerűen elkészíthető, és garantáltan sikert arat a család és barátok körében.

2024-06-29 10:16
 0

Hozzávalók

Alapanyagok:

  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • 200 g liszt
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál cukor (opcionális)
  • 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj a tésztába
  • olaj vagy vaj a sütéshez

Töltelékek (opcionális):

  • lekvár
  • nutella
  • friss gyümölcsök
  • túró
  • fahéjas cukor

Elkészítés

  1. Előkészítés:

    • A tojásokat egy nagy tálba ütjük, és habverővel jól felverjük.
    • Hozzáadjuk a tejet, és tovább keverjük, amíg egyenletes nem lesz.
  2. Tészta elkészítése:

    • A lisztet fokozatosan hozzáadjuk a tojásos-tejes keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós.
    • Belekeverjük a csipet sót és a cukrot, majd az olvasztott vajat vagy olajat is hozzáadjuk.
    • A tésztát simára keverjük, és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
  3. Sütés:

    • Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és vékonyan kikenjük vajjal vagy olajjal.
    • Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
    • Amikor a tészta felülete buborékos lesz és a szélei kezdenek barnulni, megfordítjuk a palacsintát, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
  4. Tálalás:

    • A kész palacsintákat melegen tartjuk, amíg az összes tésztát megsütjük.
    • A palacsintákat ízlés szerint megtöltjük lekvárral, nutellával, friss gyümölcsökkel vagy bármilyen más kedvenc töltelékkel.
    • Feltekerjük vagy félbehajtjuk, és azonnal tálaljuk.

Tippek és trükkök

  • Csomómentes tészta: Ha mégis csomós lenne a tészta, egy szűrőn átöntve simává tehetjük.
  • Vékony palacsinta: A vékony palacsinta titka a híg tészta és a gyors mozdulatokkal való eloszlatás a serpenyőben.
  • Kísérletezés: Próbáljuk ki különböző lisztekkel (pl. teljes kiőrlésű, gluténmentes), és variáljuk a töltelékeket kedvünk szerint.

A palacsinta elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény pedig mindig finom és változatos lehet. Ezzel a recepttel biztosan minden alkalo

Mi a reakciód?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow