Kókuszgolyó: Az egyszerű és finom desszert
A kókuszgolyó egy népszerű desszert Magyarországon, amelyet egyszerűen elkészíthetünk, és kiváló választás különböző alkalmakra, mint például születésnapok, ünnepek vagy családi összejövetelek.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma (vagy 1-2 evőkanál valódi rum)
- 1 csomag vaníliás cukor
- Kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
-
Előkészítés: Készítsünk elő minden hozzávalót, mérjük ki a szükséges mennyiségeket, és helyezzük egy nagy tálba a darált kekszet, porcukrot, kakaóport, vaníliás cukrot, majd keverjük össze őket alaposan.
-
Nedves összetevők hozzáadása: Olvasszuk meg a margarint, majd adjuk hozzá a keverékhez. Öntsük hozzá a tejet és a rumaromát is. Ha valódi rumot használunk, akkor azt is most adjuk hozzá.
-
Tészta elkészítése: Keverjük össze az összes hozzávalót, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Ha túl száraz lenne a tészta, adhatunk hozzá még egy kevés tejet. Ha túl lágy, akkor egy kevés darált keksszel javíthatjuk az állagát.
-
Golyók formázása: Nedves kézzel formázzunk kis golyókat a masszából. A golyók mérete ízlés szerint változhat, de általában a dió nagyságú golyók az ideálisak.
-
Hempergetés: A kész golyókat hempergessük meg kókuszreszelékben, hogy minden oldalukon egyenletesen bevonja a reszelék.
-
Hűtés: Helyezzük a kész kókuszgolyókat egy tálcára, majd tegyük be a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy jól megdermedjenek és összeérjenek az ízek.
Tipp:
- A kókuszgolyókhoz különböző variációkat is készíthetünk, például aszalt gyümölcsökkel, darált dióval vagy mandulával gazdagíthatjuk a masszát.
- Gyermekbarát verzióhoz elhagyhatjuk a rumot vagy rumaromát.
Tálalás:
A kókuszgolyók remekül mutatnak egy szép tálon, és kiváló kiegészítői lehetnek bármilyen desszertasztalnak. Egyszerűségük és finom ízük miatt minden korosztály kedvenceivé válhatnak.
Mi a reakciód?